یک متخصص تغذیه اعلام کرد: برای درمان کمخونی بهتر است از منابع آهن از قبیل گوشت و تخم مرغ، غلات، سبزیجات و میوهها استفاده شود و در این میان مصرف قرص آهن و ویتامین c نیز توصیه میشود.
مریم محسنی در گفتوگو با فارس گفت: فقر آهن در بین کم خونیها شایع ترین کمخونی است که نه تنها در ایران بلکه در جهان هم اینگونه است و از آنجایی که آهن در بدن وظایف مهم و متعددی را بر عهده دارد تلاش برای رفع کمبود آهن اهمیت بسزایی دارد.
وی ادامه داد: به همین دلیل استفاده از منابع آهن از قبیل گوشت و تخم مرغ، غلات، سبزیجات و میوه ها توصیه میشود.
این متخصص تغذیه گفت: کم خونی وضعیتی است که در آن تعداد یا اندازه گلبول های قرمز و مقدار هموگلوبین موجود در خون کاهش یافته و تبادل اکسیژن و دی اکسیدکربن بین خون و سلولها دچار اختلال میشود.
محسنی ادامه داد: از علل ایجادکننده کم خونی میتوان به کمبودهای تغذیهای، خونریزی، ناهنجاریهای ژنتیکی، بیماریهای مزمن و مسمومیتهای دارویی اشاره کرد.
وی تصریح کرد: کم خونیهای تغذیه ای کم خونی هایی است که در اثر دریافت ناکافی مواد مغذی ایجاد میشوند و از مهم ترین مواد مغذی که برای خون سازی مفید است می توان آهن، ویتامین ب 12 و اسیدفولیک را نام برد.
محسنی افزود: همچنین مصرف قرص آهن نیز توصیه میشود که بهتر است در آخر شب قبل از خواب استفاده شود تا عوارض ناشی از آن کاهش یابد. ویتامین c نیز جذب آهن را افزایش میدهد به همین دلیل معمولا مصرف ویتامین c به همراه آهن پیشنهاد میشود.
این متخصص تغذیه در مورد برخی از علایم کم خونی فقر آهن گفت: رنگ پریدگی پوست، خستگی زودرس، سرگیجه و سردرد، خواب رفتن و سوزن سوزن شدن دست و پاها، حالت تهوع از علائم کم خونی است که در کم خونی های شدید گود شدن روی ناخن هم مشاهده میشود.